[./zhang_lipeng_28shi_xing_peng29.html]
[./foto27s_gino.html]
[./basis2c_beginners2c_gevorderden.html]
[./levels.html]
[./levels.html]
[./levels.html]
[./foto27s_china.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Hoe is het allemaal begonnen?  Het verhaal,
Gino Versavel is de stichter van de Shaolin Kung fu en taijiquan school te Ieper met lessen in Shaolin kung fu, Jeet kune do, Taijiquan, Tai chi en Qigong.
Met een 30-tal jaren ervaring in de Oosterse krijgskunsten heeft hij besloten in het jaar 2000 een school te openen.
Met de steun van zijn vrouw Nadine en zijn kinderen Lindsay en Bradley werd er in augustus 2000 gestart.
Maar hoe is het allemaal begonnen,
Gino vertelt;

In mijn kinderjaren, in de jaren 70 was ik enorm geboeid door de vele films van Bruce Lee, Jackie Chan, Samo Hung, Yuen Biao.
Bruce Lee was dan nog in leven en wij hadden thuis van die tijdschriften waar er technieken stonden van Bruce Lee met vele foto's en ook verschillende boeken van Arnold Swarzenegger en Franco Columbu.
Ja inderdaad zij waren dan nog niet bekend van hun films maar van hun body building carrière. Natuurlijk moest ik dat allemaal nadoen met allerlei zelfgemaakte trainingsmiddelen, zandzakjes, trappen, stoten.
Dat was mijn eerste ervaring met lichaamsontwikkeling en krijgskunst.

In de jaren 80 na het verslinden van de vele boeken en films dacht ik dat mijn body klaar was om een club te zoeken in de buurt. Maar in die tijd was het niet vanzelfsprekend om een vechtsport te beoefenen als je favoriete sport.
In de buurt was er karate en judo dan besloot ik me maar in te schrijven in de karateclub te Poperinge. In die tijd werd er heel hard en gedreven getraind. Na het karate zocht ik nog een interne krijgskunst om te combineren met het karate. In Roeselare was er een Aikido club met een gewaardeerd meester, die ik dan blijven volgen heb over heel België.

Maar na het behalen van de zwarte band karate met 10 jaar ervaring en 5 jaar in het aikido had ik zo nog altijd de microbe van vroeger, de Bruce Lee kung fu periode die mij niet losliet. In frankrijk had ik een stage gevolgd in Xin yi en Bagua , een Chinese interne kung fu en door het optreden van enkele Shaolin monniken op TV besloot ik dan maar om op zoek te gaan naar een Kung fu club. En ja in Gent was er één iemand die ik een paar keer had gezien. Hij gaf les in Wondelgem en later in zijn eigen zaal te Gent Brugge.
Ik besloot dan maar het karate en het aikido vaarwel te zeggen en mij volledig te storten op het kung fu en tai chi.
Meester Chen Shi Tong was daar op bezoek, een meester van de Chen familie stijl in het Chen taijiquan.

Maar hoe ben ik dan bij Meester Zhang Lipeng (Shi Xing Peng=Shaolin monnikennaam) terecht gekomen.
In Brussel was er in Vorst Nationaal een grote Shaolin tempel monniken show en één van die monniken is blijven hangen in Europa dat was Shi Xing Peng.
Hij gaf in Brussel een stage van enkele weken, zo ben ik daar naartoe getrokken.
Ik was nogal onder de indruk van dat toen nogal tenger en klein chineeske. In een mum van tijd veranderde hij in een brok energie, iedereen keek met verbazing naar al de technieken: Krachtig, explosief, soepel, dynamisch...
Hij is anders een heel eenvoudig iemand, dan pas herken je de echte meester en sedert dien ben ik hem blijven volgen.
In Gent, Antwerpen en in Nederland, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven.

Na de gewone lessen volgde ik nog privé-lessen om me verder in de kunst te bekwamen.
Maar zoals ik voorspeld had dacht ik dat Europa te klein zou zijn voor zijn talent, verhuisde Meester Shi Xing Peng in het jaar 2000 van Nederland naar New York, USA en nu naar New Jersey.
Dan werd er besloten om een eigen school te openen te Ieper.
Maar niet getreurd Meester Shi Xing Peng (is zijn monnikennaam, Zhang Lipeng is zijn eigen naam) komt nog jaarlijks naar Ieper om een Seminarie te geven.
Zelf trek ik geregeld naar de US om me verder te bekwamen, onlangs ben ik nog naar de vader van meester Lipeng getrokken in China, naar het Shaolin dorp.
Ik heb daar o.a. kennis gemaakt met de beroemde Shaolin tempel en de Shaolin monniken en hun rijke geshiedenis.
Meester Lipeng is na al die jaren meer dan mijn leraar geworden, samen met zijn familie en mijn familie dank ik hen voor de steun en levenswijsheid die ze mij gegeven hebben.

Maar de tijd staat niet stil, ondertussen volg ik nog diverse cursussen in Tai chi en Qigong, als leraar blijf je natuurlijk nog student en leer je constant bij. Ik ben nog volop aan het bijleren en ontwikkelen tot een volleerd leraar en instructeur.
Net zoals mijn vroegere passie, de kunst van Bruce Lee, het Jeet kune do.
Intussen ben ik gecertifïeerd door één van de beste directe leerlingen
(1ste generatie) van Bruce Lee, Jerry Poteet.  Een zeer ervaren en filosofische leraar, die boeken kan vertellen over zijn vroegere ervaringen in de zestiger en zeventiger jaren.
Altijd blijven evolueren is zijn moto. Levenswijsheid van de beste leraars over de hele wereld maken een rijke evolutie in iemands leven.

Gino
  
Gino Veravel
© Shaolin kung fu & taijiquan school